IN MEMORIAM

DAN LAURENȚIU CRUCERU 

Profesor universitar doctor

(6 august 1942 – 8 februarie 2018).

JOI, 8 FEBRUARIE 2018, S-A STINS FULGERĂTOR DIN VIAȚĂ CEL CARE A FOST PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR DAN LAURENȚIU CRUCERU – PREȘEDINTELE UNIVERSITĂȚII „ARTIFEX” DIN BUCUREȘTI

A urmat cursurile Liceului Mihai Viteazu din București, ale Facultăților de Filosofie și Științe Politico – Economice ale Academiei de Științe Social Politice. A obținut titlul de doctor în filosofie în anul 1975 și atestatul de sociologie în cadrul Universității București. A fost cadru didactic asociat în catedra de filosofie a Academiei de Studii Economice.

A fost flacăra călăuzitoare în constituirea, dezvoltarea și funcționarea Universității „ARTIFEX” din București, în cadrul căreia a îndeplinit funcțiile de rector, președinte al Consiliului de Administrație, președinte al Universității. A fost director executiv al Fundației „ARTIFEX”. În perioada rectoratului său a fost construit noul sediu al Universității „ARTIFEX” din București (1992-2002).

A publicat 18 volume din domeniile filosofiei culturii și al istoriei și doctrinei cooperatiste și numeroase articole și studii în reviste din țară și străinătate. A întreprins călătorii de studii și cercetări,  a participat la congrese, simpozioane, sesiuni de comunicări în state membre ale AICI în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. A fost membru în comisia de cercetare științifică a Alianței Cooperatiste Internaționale. A fost profesor – visiting în universități din Germania, Rusia, Franța, Spania și membru fondator al Universității Cooperatiste Europene.

Pentru întreaga sa activitate a fost decorat cu ordine, medalii și numeroase diplome de excelență, precum și diploma „Opera Omnia”.

Fie-i țărâna ușoară și memoria binecuvântată!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în lăcașurile celor drepți!

 

 

GHEORGHE MECU

Profesor universitar onorific doctor

 

 

ALEXANDRU BOGEANU

Lector universitar doctor

Duminica, 13 decembrie 2020, a încetat din viață cel ce a fost colegul și prietenul nostru, lector universitar doctor Alexandru Bogeanu. Cadru didactic, expert contabil autorizat (membru al CECCAR), expert contabil judiciar (membru al GEJ), creator al unor complexe modele de analiză ce au fost recunoscute de către ORDA și OSIM, profesorul Alexandru Bogeanu s-a făcut remarcat prin întreaga activitate desfășurată, competențele și cunoștințele sale fiind unanim recunoscute de reprezentanții comunității științifice naționale și internaționale, de colegii din cadrul Universității „ARTIFEX” din București și de studenții ce au avut ocazia să îi fie discipoli.

Dumnezeu sa te odihnească în pace și să îți lumineze calea, coleg drag!